responsive site templates

Mutatunk egy ösvényt! XVI. rész
2022. június


Brumbrum Burda


A „Mutatunk egy ösvényt!” sorozat egy útvonal ajánló. Futva, túrázva, négykézláb... bárhogy bejárhatod. Szintidő nincs, teljesítését igazolni nem szükséges, díjazás nem jár érte. (Csak az élmény )


INDULÁS/ÉRKEZÉS:


943 65 Kamenica nad Hronom, Szlovákia
GPS: 47.82990396635614, 18.732160057389873

TÁV, SZINT:

27,4 km / 940 m+
12,8 km / 460 m+

ÚTVONAL:


Burda 27

Az útvonal letölthető IDE KATTINTVA gpx formátumban, arra alkalmas Garmin készülékre pedig közvetlenül feltölthető IDE KATTINTVA.

 

Az útvonal nagy része jól futható, de tartalmaz nem kijárt szakaszokat is. A táv jelentős része nem jelölt, de nagyon jól kijárt ösvényeken visz.

Figyelem! Az út mellett előfordulhatnak kihelyezett méh kaptárok!

Parkolj le a szlovákiai Garamkövesden (Kamenica nad Hronom) a busz fordulónál. Majd az út túloldalán lévő kocsma melletti utcában indulj el a P- jelzésen a hegy felé. 80m múlva az Y elágazásnál válaszd a jobb oldali utat és haladj tovább a P-jelzésen 690 méteren át. (770m) Itt térj ki jobbra a kis ösvényen a kilátópont felé. Kövesd az ösvényt, amely visszavezet a P- jelzésre, közben csodáld meg az Esztergomra és a Dunára nyíló panorámát. (1km) Haladj tovább a P- jelzésen 500 métert majd ismét térj le jobbra a kilátópont felé (1,5km) Az ösvény szintén visszavezet majd a P- jelzésre, melyet további 400 méteren át kövess és ismét jobbra térj le a kilátás felé vezető útra. (1,9km) A kis ösvény ismét a P- jelzésbe csatlakozik bele. Melyet kövess 700m-en át, amíg el nem éred a P- K- kereszteződést. (2,6km) Itt fordulj jobbra a K- jelzésen. 100m múlva egy újabb kilátóponthoz érsz. Itt fordulj vissza és néhány méter után térj be az első jobb oldali ösvényre. Az út 300m múlva visszatér a K- jelzésbe. Ezt kövesd tovább 1,4km-en át (4,3km) majd fordulj jobbra a F- (egy vízszintes fehér vonal) ösvényre. A jól kitaposott utat kövesd 1,3km hosszan, majd a fák közt toronyiránt térj ki jobbra a kilátóhely, a Kovácspataki-hegyek / Burda hegység legmagasabb pontja (Burdov) felé. Térj vissza az előbb járt útra, majd kövesd a F- jelzést a fákon. Figyeld a tracket! Az útvonal jól jelölt, de egyáltalán nincs kijárva! Ha a fákra festett vízszintes fehér vonalat követed hegynek lefelé, 800 méter múlva eléred a dózer utat. (6,9km) Itt fordulj jobbra és haladj a dózeren amíg el nem éred a K- kereszteződést. (8,3km) Itt fordulj élesen balra a K- jelzésen. Kelj át a patakon és kezdj el felfelé mászni a K- jelzésen. Ezt kövesd az irányítótábláig (9km) majd a kerítés mellett haladva érd el az Ipel menedékházat (Chata Ipel) majd térj vissza az irányítótáblához és indulj el balra a nagyon jól kijárt, de jelöletlen úton (ne az aszfalton!) Egy domboldalban megpillanthatod a 8 lépcsőfokos kis kilátót. (11,6km) Majd kövesd tovább a jelöletlen utat. A nagy kanyar után, a kereszteződésben balra haladj tovább, vissza az erdő felé. (11,9km) Kövesd az utat az Ipoly partjáig. (14,1km) Itt folyásiránnyal szemben indulj el a folyó mellett az árnyas ösvényen. Haladj a folyó mellett 3,3km-en át amíg el nem éred az épületeket. (17,4km) Menj át köztük, folytasd az utat majd 600m- múlva térj be balra a vadászles felé a mezőn. (18km) Figyeld az erdő szélére kihelyezett természetvédelmi övezet táblát. Azt célozd be, majd az erdőbe beérve fordulj balra az ösvényen. (18,4km) Ez a széles utat kövesd, amíg el nem éred a K- jelzésű aszfaltos utat (19,7km). Ezen jobbra indulj el és 2km-en át haladj rajta, majd a nagy kereszteződésnél jobbra fordulva kövesd tovább a K- jelzést. (21,7km) Maradj ezen a jelzésen 2km-en át. Majd térj le jobbra egy jelöletlen útra. (23,7km) Az út egy mezőn át visz be a fák közé. Ez az ösvény lesz az, amely visszavisz a faluba és a P- jelzésre. Térj vissza parkolóba.Burda 13

Az útvonal letölthető IDE KATTINTVA gpx formátumban, arra alkalmas Garmin készülékre pedig közvetlenül feltölthető IDE KATTINTVA.


Az útvonal nagy része jól futható, de tartalmaz nem kijárt szakaszokat is. A táv jelentős része nem jelölt, de nagyon jól kijárt ösvényeken visz.

Figyelem! Az út mellett előfordulhatnak kihelyezett méh kaptárok!

Parkolj le a szlovákiai Garamkövesden (Kamenica nad Hronom) a busz fordulónál. Majd az út túloldalán lévő kocsma melletti utcában indulj el a P- jelzésen a hegy felé. 80m múlva az Y elágazásnál válaszd a jobb oldali utat és haladj tovább a P-jelzésen 690 méteren át. (770m) Itt térj ki jobbra a kis ösvényen a kilátópont felé. Kövesd az ösvényt, amely visszavezet a P- jelzésre, közben csodáld meg az Esztergomra és a Dunára nyíló panorámát. (1km) Haladj tovább a P- jelzésen 500 métert majd ismét térj le jobbra a kilátópont felé (1,5km) Az ösvény szintén visszavezet majd a P- jelzésre, melyet további 400 méteren át kövess és ismét jobbra térj le a kilátás felé vezető útra. (1,9km) A kis ösvény ismét a P- jelzésbe csatlakozik bele. Melyet kövess 700m-en át, amíg el nem éred a P- K- kereszteződést. (2,6km) Itt fordulj jobbra a K- jelzésen. 100m múlva egy újabb kilátóponthoz érsz. Itt fordulj vissza és néhány méter után térj be az első jobb oldali ösvényre. Az út 300m múlva visszatér a K- jelzésbe. Ezt kövesd tovább 1,4km-en át (4,3km) majd fordulj jobbra a F- (egy vízszintes fehér vonal) ösvényre. A jól kitaposott utat kövesd 1,3km hosszan, majd a fák közt toronyiránt térj ki jobbra a kilátóhely, a Kovácspataki-hegyek / Burda hegység legmagasabb pontja (Burdov) felé. Térj vissza az előbb járt útra, majd kövesd a F- jelzést a fákon. Figyeld a tracket! Az útvonal jól jelölt, de egyáltalán nincs kijárva! Ha a fákra festett vízszintes fehér vonalat követed hegynek lefelé, 800 méter múlva eléred a dózer utat. (6,9km) Itt fordulj balra és haladj a dózeren amíg el nem éred a K- kereszteződést. (7,9km) Itt fordulj élesen balra a K- jelzésre és kövesd 2km-en át. Majd térj le jobbra egy jelöletlen útra. (9,9km) Az út egy mezőn át visz be a fák közé. Ez az ösvény lesz az, amely visszavisz a faluba és a P- jelzésre. Térj vissza parkolóba.


INFO:


  • Védd az erdőt! Ne szemetelj!
  • Válassz felkészültségednek, erőnlétednek, technikai tudásodnak megfelelő útvonalat!
  • Fogadd el, hogy az általunk ajánlott útvonalakon saját felelősségedre indulsz!
  • Mindig tájékozódj előre a térségben várható időjárásról, erdőlátogatási tilalmakról, vadászatokról!
  • Gondoskodj magadnak megfelelő ellátásról, ruházatról, felszerelésről!
A trailrun.hu nem vállal semmilyen felelősséget az útvonal teljesítése közben történt balesetekért, anyagi károkért.

KAPCSOLAT

Erdei András
e-mail: info@trailrun.hu
tel: 06/20-312-0554
Ha szeretnél nekünk üzenni, vagy bármilyen kérdésed van, írhatsz nekünk itt is:


© Copyright 2022 Ösvények - Minden jog fenntartva